Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut özge bir evgin durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (ancak temelı yangın çıkış kapıları her ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Her saat azade bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya değişik bir mahzur bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Fakat adidaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.

İnsanların yaşamını kurtaran yangın kapısı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da beis olur. Bu sayede, yangının yaratması umulur ekonomik etkilerini en aza indirir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara muvafık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Binalarda belli standartlarda arazi alması gereken yangın kapıları Yangın Merdiveni Kapısı aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu getirmek kucakin yaylı menteşeler kullanılması yeterli bileğildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına nazaran kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Bu düzenek ekseriyetle acil bir durumda hızla açılabilen sonuç çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseri bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlar.

Panik amerikan bar sebebiyle mideerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı çın iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedili çıkış dokumalabilir.

Report this wiki page